Wie is online

We hebben 80 gasten en geen leden online

CameraHobby! - de site voor de digitale hobbyfotograaf

Macro Fotografie

Macro opnames; bloemen en planten

Macroopnames van bloemen.

Deze macrofoto's zijn gemaakt met de 150/2.8 EX DG Macro APO HSM van Sigma.

DSC_0025-3

Rode Soldaatje

De kleine rode weekschildkever, ook wel soldaatje of rode weekschild (Rhagonycha fulva), is een kever uit de familie van de weekschildkevers (Cantharidae). Er zijn verschillende soorten uit het geslacht Rhagonycha die nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn, de kleine rode weekschildkever is een van de meest algemene soorten.

DSC_0072-57

Macro opnames

Onderstaande macrofoto's zijn gemaakt met de 150/2.8 EX DG Macro APO HSM van Sigma.

_DSC6778

 

Bruine Sprinkhaan

De bruine Sprinkhaan of Chorthippus brunneus.

Een van de meest karakteristieke zomergeluiden is het getsjirp van de sprinkhanen, dat eind juni of in juli begint. Het mannetje tsjirpt om de aandacht te trekken van het wijfje. Wanneer hij een mogelijke partner heeft gevonden, verandert hij zijn zang in een baltszang. De zang of 'stridulatie' van de veldsprinkhaan onstaat doordat een rij kleine chitinetandjes, op één van de achterpoten, langs de stevige aderen op de voorvleugel wordt gestreken.

_DSC0351

 

VliegendHert

Het vliegend hert, ook wel groot vliegend hert of hertkever (Lucanus cervus) is een insect uit de orde kevers (Coleoptera). Het is de bekendste soort uit de familie vliegende herten (Lucanidae). Het vliegend hert is in België en Nederland inheems maar zeldzaam.

Vliegendhert

Het vliegend hert is een van de grootste kevers die in Europa voorkomen en kan een totale lengte bereiken van meer dan 9 centimeter. De Nederlandse naam is te danken aan de enorme kaken van de mannetjes, die vertakt zijn aan het einde en doen denken aan het gewei van een hert.

Klik hier voor een foto presentatie.

Klik hier voor een foto presentatie over vechtende en parende Vliegende Herten.